Loving Vincent

detective, eerste geschilderde film, Mysterie, vincent van gogh

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 30 mei 2018

Deze film is onderdeel van het programma Art@house. Meer films over kunst zien? Bekijk het volledige programma.

Uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, overlijdt hij. Was het zelfmoord uit wanhoop? Een ongeluk? Of misschien zelfs wel moord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival.

‘Liefdevolle hommage … Schitterende beelden’ ★★★★ Het Parool

‘Een spannende whodunit … Veel meer dan alleen mooie plaatjes’ ★★★★ NRC

‘Bijzonder knap gemaakt … Een overrompelende ervaring’ ★★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's