Long Day’s Journey Into Night

Betoverende neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes

Deze film is niet meer beschikbaar

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes met een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges en een tranceachtige reis door de stad Kaili.

Luo Hongwu (Huang Jue) keert voor de begrafenis van zijn vader terug naar Kaili, zijn geboortestad die hij vele jaren daarvoor ontvluchtte. Luo, gekweld door gevoelens van verlies en spijt, herinnert zich de gewelddadige dood van een oude vriend, Wild Cat, en zoekt naar zijn verloren liefde Wan Qiwen, die hij de afgelopen twintig jaar nooit heeft kunnen vergeten.

Het betoverende Long Day’s Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologisch detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom, opgenomen in een single take van 59 minuten. Samen met Luo dompelen we ons onder in de labyrintische stad, een verstilde, hypnotiserende ervaring vol vervaagde herinneringen, verloren momenten, verborgen verlangens en onoplosbare intriges.

Long Day’s Journey Into Night ging in wereldpremière in Cannes 2018 in de tweede competitie Un Certain Regard en was eerder dit jaar te zien op het International film Festival Rotterdam.

‘Wie zich laat meevoeren in Bi Gans associatieve vertelstijl, wacht een meesterstuk’ ★★★★★ de Volkskrant

‘Een onvergetelijke ervaring’ ★★★★ VPRO Cinema

‘De manier waarop 3D wordt ingezet is ongeëvenaard en betoverend’ ★★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Previously Unreleased

    Films die hoge ogen gooiden op internationale festivals en onterecht de bioscoop niet bereikten.

    Bekijk programma