Little Man, Time and the Troubadour

Een poëtische roadmovie met lied en verbeelding, nostalgie en verwondering

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Kunstenaar Sipa Labakhua trekt met zijn micro-theater op de fiets door zijn geboorteland Abchazië. Het autobiografische, soms bijna surrealistische stuk dat hij speelt, is gebaseerd op het lot van zijn vader, zijn held: een idealistische politicus die door de oorlog met Georgië werd gedwongen om met zijn gezin naar Moskou te vluchten.
 “Schitterend vormgegeven marionettenverhaal”

de Filmkrant

 


 

Maar nu is zijn zoon naar huis teruggekeerd. Met zijn reizende voorstelling confronteert Sipa het publiek en bespreekt hij zaken waar men liever niet over praat. Onderweg verzamelt hij persoonlijke herinneringen en dromen van een bonte stoet landgenoten. Het stuk is het startpunt voor een poëtische roadmovie met lied en verbeelding, nostalgie en verwondering.

De media berichten ons dagelijks over oorlog en ellende, maar wat gebeurt er als het stof is neergedaald? Met de vluchtelingen? De strijders? De stille getuigen? Little Man, Time and the Troubadour zoekt naar het kleine en het persoonlijke, naar de littekens in plaats van de wonden, en stelt zo actuele vragen in tijden waarin nationalisme en identiteitsvraagstukken het publieke debat domineren.
 


 

“Heeft een magisch en uniek tintje” ★★★★ FilmTotaal

“Aantrekkelijke, zintuiglijke beeldtaal met veel tegenlicht, dans en zang” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.