Little Germans

Hoe is het te worden geboren in een familie van neonazi’s?

Deze film is niet meer beschikbaar

Hoe is het te worden geboren in een familie van neonazi’s? Little Germans is een verhelderende en shockerende zoektocht naar de wortels van extreem gedachtegoed aan de hand van interviews met leden van rechtse bewegingen, afgewisseld met prachtige animatie over opgroeien als neonazi.

We ontmoeten leden van rechtse bewegingen als Pegida en de Identitairen, die op een open manier vertellen over hun motieven, ideeën en hun eigen – vaak zeer strikte – opvoeding. Velen zetten vraagtekens bij de dominante kijk op de geschiedenis, waarin Duitsers zich schuldig zouden moeten voelen over hun verleden.

Ze vinden dat ze niet de kans krijgen hun voorouders te eren of trots te zijn op een Duitsland dat ‘een exceptionele expressie is in de wereld’. In de opvoeding van hun eigen kinderen ligt de nadruk op ruggengraat en discipline, en op het corrigeren van decennia van vernietiging van alles wat er volgens hen goed is aan Duitsland: ‘Het moet opnieuw worden opgebouwd.’

Little Germans is onderdeel van het Movies that Matter Festival 2020. Benieuwd naar de rest van het online programma? Klik hier.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's