Light as Feathers

#metoo, Forum van de regisseurs, gevoelig portret, prijs van filmkritiek

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 4 februari

Indrukwekkend coming-of-age drama over een vijftienjarige jongen in een door vrouwen gedomineerd huishouden op het Poolse platteland.

De vijftienjarige Eryk woont met zijn moeder, oma en overgrootmoeder in een klein dorpje op het Poolse platteland. Zijn vader is er vandoor gegaan en speelt geen rol in zijn leven. Met zijn moeder heeft Eryk daarentegen een te hechte en intieme band. Als hij verliefd wordt op het dertienjarige buurmeisje Klaudia, overschrijdt ook hij grenzen die hij eerder niet kende. Kent hij het verschil tussen misbruik en liefde?

Regisseur Rosanne Pel debuteerde met Light as Feathers meteen op een van de grootste internationale filmfestivals: het Toronto International Film Festival (TIFF).

Op het Nederlands Film Festival won de film het Forum van de Regisseurs en de prijs van de Nederlandse Filmkritiek (KNF Award).

‘Debuterend regisseur Rosanne Pel bewijst haar talent door onverstoord te werk te gaan’ NRC

‘Indrukwekkend debuut’ Volkskrant

‘Een ernstige film over een actueel onderwerp #metoo’ Vice

‘Fraaie fotografie, overtuigend naturalistische vertelling en geestige intermezzo’s’ CineMagazine

‘Impressive debut … daring, risky, almost provocative’ cineuropa.org

‘Must see movie’ Michèlle Maheux (TIFF Executive Director/COO)


Picl

Twintig Nederlandse filmtheaters bieden deze lovend ontvangen debuutfilm van regisseur Rosanne Pel on demand aan via Picl. Het is voor het eerst dat een Nederlandse film op deze manier landelijk wordt uitgebracht op het online platform van de filmtheaters. Samen met de filmtheaters wil Picl hiermee voor een betere zichtbaarheid en beschikbaarheid van Nederlandse arthousefilms zorgen.

 

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's