Leningrad Cowboys go America

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 2 maart 2018

Een floppende Finse rockband trekt naar Amerika om door te breken. De Amerikaanse droom is alleen niet aan deze naïeve Finnen besteedt in deze absurde roadmovie met een wel heel aanstekelijke soundtrack.

Ze combineren bontjassen, maatpakken, gigantische vetkuiven en ver uitstekende puntschoenen. Ze spelen een combinatie van polka en rock en wonen ergens op het platteland van Finland. Ze heten de Leningrad Cowboys en hebben een publiek van één. Een rooskleurige toekomst heeft deze excentrieke negenkoppige band niet bepaald. Maar op het advies van een impresario trekken ze naar Amerika voor faam en rijkdom. Of om op de bruiloft van iemands neef in Mexico te spelen…

In tegenstelling tot de Leningrad Cowboys brak Aki Kaurismäki wel wereldwijd door met deze absurde roadmovie die op bizarre wijze de Amerikaanse cultuur persifleert. Een bijrol is weggelegd voor Jim Jarmusch (Broken Flowers, Paterson) als tweedehandsautoverkoper. Later castte hij de Leningrad Cowboys voor een rol in zijn taxifilm Night on Earth.