L’économie du couple

Innemend drama over hoe liefde langzaam wegebt bij dit echtpaar in scheiding

Deze film is niet meer beschikbaar

Na een huwelijk van 15 jaar en de geboorte van een tweeling besluiten Boris en Marie te scheiden. Het huis waar ze met hun dochters wonen vormt hét discussiepunt van de scheiding.

Het is namelijk door Marie gekocht en door Boris gerenoveerd. In tegenstelling tot Marie vindt Boris dat hij recht heeft op een aanzienlijk deel van de winst bij verkoop van het huis. Aangezien beiden niet de financiële middelen hebben om het alleen te redden, is er geen andere keuze dan samen in het huis te blijven wonen. Dagelijkse ruzies en hevige irritaties zijn het gevolg, met hier en daar een onverwacht hoopvol moment van vreedzame rust. Toch is geen van beiden bereid om toe te geven, zelfs wanneer alles gezegd en gedaan lijkt te zijn.

Ketelhuis Podcast
In de allereerste Ketelhuis Podcast spreekt Volkskrant-journalist Floortje Smit met filosofe Stine Jensen over liefdeslessen die er uit films te halen zijn. Jensen tipt L’économie du couple, waarin een stel met twee kinderen besluit te scheiden, maar ruzie maakt over het huis. Volgens Jensen gaat de film niet alleen over financiële problemen, maar laat het vooral ook zien hoe het gebrek aan aandacht een relatie ongemerkt kan uithollen. Benieuwd naar alle lessen? Luister eerst de podcast en kijk dan de film.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.