La Última Primavera

Een indrukwekkend drama over het leven in een sloppenwijk net buiten Madrid

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

In een sloppenwijk net buiten Madrid loopt de spanning hoog op wanneer de bewoners hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht.

David, vader en een hardwerkende schroothandelaar, gaat niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad. Ook zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

La última primavera (‘De laatste lente’) won de New Directors Award op het filmfestival van San Sebastián en werd geselecteerd voor het ACID-programma van Cannes, gericht op beginnende filmmakers.

“Ensemblefilm La Última Primavera is een eerbetoon aan het leven in de marge van de Spaanse maatschappij” ★★★★ Volkskrant

“Lamberti weet de werkelijkheid op te tillen en tot een toekomstprojectie te transformeren” ★★★ NRC

“Sterk speelfilmdebuut” – de Filmkrant


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.