La Terra dell’Abbastanza

Psychologische thriller over twee vrienden die onbedoeld betrokken raken bij de maffia

Deze film is niet meer beschikbaar

Een psychologische misdaadthriller over twee vrienden uit een armoedige buitenwijk van Rome, die betrokken raken bij de lokale maffia. Kunnen ze hierdoor hun dromen laten uitkomen, of slaan ze een weg in die onomkeerbaar is?

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de arme buitenwijken van Rome, waar ze hun steentje moeten bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. Intussen dromen ze over een leven met vrouwen, seks en geld. Wanneer ze op een dag per ongeluk iemand aanrijden, verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal.

Het toeval wil namelijk dat ze met het ongeluk onbedoeld goed past in het straatje van anderen en voor ze het weten, raken ze betrokken bij de lokale maffia. De vrienden worden bedwelmd door het snelle geld en raken steeds verder verwijderd van hun oude leven. Ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.

De debuterende filmmakers en broers Damiona en Fabio D’Innocenzo, die eerder meeschreven aan het scenario voor Dogman, wonnen in Italië de Silver Ribbon – een prijs van journalisten voor het script en de regie.

‘Knap verteld met rake observaties door de gebroeders D’Innocenzo, ook het acteerwerk is goed’ ★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.