La Flor (Parte 2)

Een monumentale ode aan de cinema

Deze film is niet meer beschikbaar

Zin om te bingen? Bekijk één deel van La Flor en ontvang 1 euro korting op de andere twee delen in je mail.

Een veertien uur durend filmspektakel bestaande uit zes verschillende verhalen, stijlen en genres.

In het tweede deel vallen we midden in een verhaal over vier Franssprekende vrouwelijke spionnen als zij en hun gijzelaar op weg zijn naar een airstrip waar ze “ergens in de jaren 80, ergens in Zuid-Amerika” hun tegenstanders zullen treffen voor een beslissende krachtmeting in de ochtendschemering in ‘Operatie Hercules´.

Voor we aan het eind zijn van dit imponerende, bijna zes uur durende verhaal gaan we terug in de tijd voor de achtergrondverhalen van de vier spionnen en gaan we de hele wereld over: naar Brussel, waar hun baas Casterman (een van de vele verwijzingen, hier naar de uitgeverij van Hergé’s Kuifje) zijn basis heeft, naar Berlijn, naar Rusland en natuurlijk naar Siberië.

Voortgestuwd door Llinás’ alwetende en alles in twijfel trekkende voice-over wordt het een groots, hypnotiserend, hilarisch, maar ook ontroerend verhaal dat de toeschouwer aangenaam verward achterlaat, maar ook herboren in het geloof in de kracht van verhalen.

La Flor won op International Film Festival Rotterdam (IFFR) twee keer de Hubert Bals Fund Audience Award, in 2017 voor Parte 1 en in 2019 voor Parte 2.

“episch … de definitie van een must-see” – L.A. Times

“een festival in zichzelf” – De Filmkrant

“een heilig geschenk aan cinefielen” – Filmmaker Magazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • La Flor

    Een veertien uur durend filmspektakel en monumentale ode aan cinema

    Bekijk programma