La Flor (Parte 1)

Een monumentale ode aan de cinema

Deze film is niet meer beschikbaar

Zin om te bingen? Bekijk één deel van La Flor en ontvang 1 euro korting op de andere twee delen in je mail.

Een veertien uur durend filmspektakel bestaande uit zes verschillende verhalen, stijlen en genres.

La Flor van de Argentijnse regisseur Mariano Llinás is een monumentale ode aan de cinema. In totaal heeft Llinás tien jaar gedaan over het maken van de film van ruim 14 uur.
La Flor (bij ons te zien in drie delen, bestaat uit zes losse verhalen, stijlen en genres. Llinás castte steeds dezelfde vier actrices in verschillende rollen: van zombiefilm tot spionagedrama.

De film won op International Film Festival Rotterdam (IFFR) twee keer de Hubert Bals Fund Audience Award, in 2017 voor Parte 1 en in 2019 voor Parte 2.

La Flor (Parte 1) bestaat uit een zichtbaar (en opzettelijk) technisch goedkoop gemaakte film, waarin vreemde dingen gebeuren nadat een mummie is opgegraven – een beetje “zoals de Amerikanen ze vroeger moeiteloos maakten”, zoals Llinas zelf in de proloog uitlegt. In het tweede verhaal zien we dezelfde hoofdrolspelers, maar nu in geheel andere rollen in een tragisch-romantisch muziekdrama; bijna tien jaar ouder, gegroeid in hun spel en met een regisseur die nu zichtbaar uit een heel ander, geacheveerder register tapt. Wordt vervolgd, zoals de enige slot-credit luidt.

“episch … de definitie van een must-see” – L.A. Times

“een festival in zichzelf” – De Filmkrant

“een heilig geschenk aan cinefielen” – Filmmaker Magazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • La Flor

    Een veertien uur durend filmspektakel en monumentale ode aan cinema

    Bekijk programma