Kanarie

Coming-of-age oorlogsmusical over Zuid-Afrikaans legerkoor de 'Kanaries'

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Een coming-of-age oorlogsmusical over een stadsjongen die wordt uitgekozen om zijn verplichte tweejarige militaire opleiding te volgen in het legerkoor de ‘Kanaries’.

Ontmoet Johan Niemand, een Zuid-Afrikaanse tiener die gepest wordt omdat hij gek is van Britse new wave-muziek en Boy George. In 1985, de tijd van apartheid, religie en oorlog, wordt hij opgeroepen voor de dienstplicht. Johan doet auditie voor het legerkoor de ‘Kanaries’, wordt toegelaten en eenmaal op tournee wordt hij verliefd op een ‘mede-Kanarie’. Een kleine crisis breekt aan en Johan trekt alles wat hij tot nu toe wist in twijfel.

“Een kruising tussen een musical en een oorlogsfilm” – NRC

“Een plezierige rit, die geankerd wordt door een mooie hoofdrol van de Zuid-Afrikaanse komiek Schalk Bezuidenhout” – de Filmkrant


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.