JOS – de mens als nuttige soort

Hoe we onszelf weer kunnen terugbrengen naar de essentie: een nuttige soort

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Landschapontwikkelaar Jos helpt landschappen te verrijken en zo eco-systemen weer gezond te maken. Zijn unieke visie op energie, voedsel en biodiversiteit geeft handvatten om ons terug te brengen naar wat wij mensen in essentie zijn: een nuttige soort.

Maak kennis met Jos. Landschapsontwikkelaar. Specialist in syntropic agroforestry. Zijn kennis en ervaring gaan verder dan het aanleggen van een voedselbos. Hij verbindt verschillende reeds bestaande vormen van voedselproductie met zijn eigen theorieën – en brengt dit alles naar de praktijk. En zo heeft Jos de wereld een eigen en unieke kijk te bieden. Op hoe wij nu omgaan met onze grond. Op energie. En hoe het anders kan. Met een rijkdom in voeding die we eigenlijk helemaal vergeten zijn. Het vraagt een andere manier van denken, een andere manier van doen. De ecologische opgaven waar we als mens nu voor staan hoeven we niet allemaal zelf op te lossen. We kunnen andere soorten in staat stellen daaraan mee te werken.

In deze debuut eco-doc van filmmaker Henk van den Doel, laat Jos ons zien hoe wij mensen onszelf weer kunnen inzetten als datgeen wij in de diepste essentie zijn: een nuttige soort. JOS – de mens als nuttige soort was te zien tijdens Film by the Sea.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.