Jij Bent Mijn Vriend

Een nieuwe hartverwarmende film van de makers van 'De Kinderen van Juf Kiet'

Deze film is niet meer beschikbaar

Een hartverwarmende film – van de makers van De kinderen van juf Kiet – over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt.

Jij bent mijn vriend volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Een hartverwarmende documentaire, van de makers van De kinderen van Juf Kiet, over het belang en de kracht van vriendschap, de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.

‘Fascinerend om te zien hoe dicht de Latasters bij de be­le­vings­we­reld van kinderen komen’ ★★★★ Trouw

‘Een prettig weerzien…zo kan je Jij bent mijn vriend als argument zien in het debat over een kinderpardon’ NRC

‘Het observatievermogen van de Latasters maakt opnieuw indruk’ Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.