ISFFM shorts

Zes korte films in het kader van International Short Film Festival Middelburg 2021

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In het weekend van donderdag 22 tot en met zondag 25 april kijk je op Picl naar een selectie van het International Short Film Festival Middelburg 2021. Uit honderden inzendingen is per categorie een film genomineerd, die in 2022 op het festival in Cinema Middelburg vertoond zal worden. Laat je verrassen en ontroeren door deze zes unieke shorts.

Split-Up
In de categorie: Provinciale Film (Zeeland)
Katja Jansen, Nederland, Engels ondertiteld, 12′
Na een pijnlijke breuk valt het leven van een jong stel in tweeën. Hij voelt zich opgelucht en hervat zijn leven als single, zij is in tranen en zoekt troost bij vrienden.

The Shut-in
In de categorie: Animatie wereldwijd
Eric Lieu, Maxine Curva en Jira Udomsri, Australië, geen gesproken tekst, 6′
Sherry, een alleenstaande moeder, heeft moeite om contact te maken met haar teruggetrokken zoon, maar vindt al snel hulp van een mysterieuze oppas die alles verandert met een aantal onconventionele methoden.

Gehavend
In de categorie: Documentaire wereldwijd
Lisa Hukker en Chanou van Kalleveen, Nederland, 25′
Het dakloze stel Björn (45) en Inge (65) slaapt liever samen op straat dan gescheiden in een daklozenopvang. Een race tegen de winter.

Chasing Stars
In de categorie: Kinderfilm wereldwijd
Laura Aldofredi, Nederland, geen gesproken tekst, 3′
De film vertelt de magische reis van een jong meisje dat op zoek is naar haar huis en eigen plek in de wereld. De reis vindt plaats in het noordpoolgebied en de hoofdpersoon wordt geholpen door een heel speciale vriend, een Beluga-walvis.

The chair
In de categorie: Internationaal fictie
Raffaele Salvaggiola, Italië, Engels ondertiteld, 15′
Giulio (5 jaar), die de dagelijkse gebaren van een oudere buurman voor de gek houdt, besluit hem te imiteren. Het spel zal hem ertoe brengen nieuwe ontdekkingen te doen en nieuwe vrienden te maken.

Played
In de categorie: Nationaal fictie
Mark van Welzenis, Nederland, geen gesproken taal, 11′
Het saaie leven van een kleine man krijgt een onverwachte wending wanneer hij ontdekt dat hij in een muziekdoos leeft. Hij krijgt de kans om zichzelf te bevrijden door de confrontatie met zijn maker aan te gaan.

Volgend jaar, in april 2022, zal het festival in Cinema Middelburg plaatsvinden en zullen filmmakers, juryleden en gasten elkaar ontmoeten en het festival vieren. Filmmakers kunnen hiervoor hun film nog inzenden via www.isffm.com.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.