In Blue

maria kraakman, moeder-zoon-relatie, stewardess, weesjongen

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 2 december

Een rijke, genuanceerde film, over een intrigerende relatie tussen een stewardess en een straatschoffie.

Wanneer de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven komen. De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt Lins taxi de vijftienjarige weesjongen Nicu aan, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een band tussen de twee, die op momenten op een dunne, soms voor hen verwarrende lijn balanceert van dan weer vriendschap, moeder-zoon-relatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft.

In Blue won het Gouden Kalf voor Beste Regie (Jaap van Heusden), Beste Actrice (Maria Kraakman) en Beste Scenario (Jaap van Heusden & Jan Willem den Bok)

De film was ook genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorieën Beste Film (Marc Bary /IJswater Films, Steven Rubinstein Malamud), Beste Montage (Jasper Quispel) en Beste Sound Design (Marco Vermaas)

‘Van Heusden haalt het beste uit zijn acteurs in fascinerend In Blue‘ ★★★★ Volkskrant

‘Een spannende, ongemakkelijke, meeslepende filmervaring, afwisselend rauw en teder. Camerawerk, muziek en hoofdrolspelers zijn voortreffelijk.’ ★★★★ cinema.nl

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's