House of Hummingbird

Fraai coming-of-agedrama en sterk tijdsbeeld van Zuid-Korea in de jaren negentig

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

“Als je het gevoel hebt dat je niets kunt, kijk dan naar je handen en beweeg je vingers een voor een. Dan weet je dat je dát in elk geval kunt.”

Dat is het advies van de 14-jarige Eunhee aan haarzelf. De introverte tiener heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hard werken voor goede cijfers en voelt zich verloren. Thuis is het ook niet echt gezellig. Eunhee’s ouders werken zich een slag in de rondte. Het ene moment vliegen ze elkaar in de haren, het andere moment zitten ze gezellig voor de televisie te lachen. Ook eisen het opgroeien en de zoektocht naar houvast zijn tol als puber. Pas als Eunhee een nieuwe docente krijgt en daarmee een onverwachte vriendschap opbouwt, lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn.

House of Hummingbird is het regiedebuut van de Bora Kim en speelt zich af in het Korea van de jaren negentig. Het drama viel onder meer in de prijzen op het Tribeca Film Festival, het Berlin International Film Festival en de Blue Dragon Film Awards.

House of Hummingbird schetst een sterk tijdsbeeld van Zuid-Korea in de jaren negentig.” ★★★★ de Volkskrant

“Het prachtige tienermeisjesportret uit Zuid-Korea toont de wereld door de ogen van een schoolmeisje en neemt haar ervaringen serieus, zonder dat het drama zwaar aanvoelt.” ★★★★ Trouw

House of Hummingbird vat treffend hoeveel er in een puberleven kan gebeuren, zonder dat een allesoverheersend gevoel van stilstand verdwijnt.” ★★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.