God’s Own Country

Vanaf 19 juli beschikbaar

Brits drama over een schapenboer, wiens leven op zijn kop staat na de komst van een Roemeense seizoensarbeider. Het Britse antwoord op ‘Brokeback Mountain’.

Johnny werkt van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.

‘Een buitengewone debuutfilm, waarin de twee hoofdpersonen op een fenomenale manier versmelten met het prachtige, karige en harde landschap’. ★★★★ NRC

‘De film is even stuurs, hoekig, intiem en onherbergzaam als het landschap. Francis Lee toont een scherp oog voor zowel de schoonheid als de bruutheid van de natuur, die zo vaak hand in hand gaan.’ Parool

★★★★ Trouw
★★★★ De Volkskrant
★★★★ Winq
★★★★ VPRO Gids
★★★★ Telegraaf

Picl kleurt roze deze zomer! Met elke week een nieuwe speciaal geselecteerde gay- of lesbianfilm uit het filmtheater. Geniet van 5 juli tot eind augustus van de meest ontroerende, aangrijpende, mooiste en nieuwste bioscoopfilms, gewoon thuis.