God Only Knows

Drie topacteurs schitteren in dit familiedrama over fricties en onvoorwaardelijke liefde

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Winnaar Gouden Kalf Beste Acteur: Marcel Musters.
Genomineerd voor de NFF Gouden Kalveren 2019 in de categorie: Beste Actrice, Beste Film.

Voor haar nieuwste film strikte Mijke de Jong (Layla M.) drie topacteurs. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een ontroerend, droogkomisch familiedrama rond de door wereldleed gekwelde broer Thomas.

Twee totaal verschillende zussen bekommeren zich op elk hun eigen manier om hun broer die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan wanneer de zussen voor hun broer moeten zorgen. En de vraag is; wat houdt dit zorgen dan in? Terwijl ze naar buiten toe proberen om een zinvol leven te leiden laten ze naar elkaar alle decorum vallen zoals alleen broers, zussen of geliefden dat kunnen doen.

Deze ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen en is een feest van herkenning; venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. De Jong’s vorige film Layla M. was in 2017 de Nederlandse Oscar inzending voor Beste buitenlandse film.

‘Pijnlijk realistisch familieportret’ ★★★★ VPRO Cinema

‘Een film met een echt hart’ ★★★★ NRC

‘Voelt grillig en robuust, maar nooit gekunsteld’ ★★★★ Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.