Filmacademie Festival – A

The Underdogs | De Pinpas | De dochter van de dominee

Deze film is niet meer beschikbaar

Van 7 tot en met 13 oktober vindt op Picl het Keep an Eye Filmacademie Festival plaats. Afstudeerfilms van de studenten Lichting 2021 van de Nederlandse Filmacademie gebundeld in vier filmprogramma’s.

The Underdogs
Tim Jung, NL 2021, documentaire, 26’
Het Nederlandse waterpolo-mannenteam is sinds 2000 niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam 2021 krijgt de ploeg een nieuwe kans. The Underdogs volgt Bilal, Eelco en Robin tijdens de voorbereidingen. De kans dat ze slagen is klein, dat weten ze allemaal. Maar stél je voor dat het lukt. Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

De Pinpas
Thijs Bouman, NL 2021, fictie, 20’
Wanneer de Poolse au pair Karina samen met haar oppaskinderen boodschappen wil afrekenen, merkt ze dat de moeder haar de pincode niet toevertrouwt. Er ontstaat een kleine scheur in de vertrouwensband tussen Karina en het gezin, met alle gevolgen van dien. Deze film kwam tot stand in samenwerking met Human.

“Weet kundig een groot verhaal in kleine gebaren te vertellen” – de Filmkrant


De dochter van de dominee
Christine Boersma, NL 2021, documentaire, 24’
*winnaar VPRO Documentaire Prijs 2021*
Filmmaker en domineesdochter Christine Boersma heeft sinds een aantal jaren sterke twijfels over het geloof waar haar ouders haar mee hebben opgevoed. Ze is zich bewust geworden van de religieuze bubbel waar ze jarenlang in leefde. In deze egodocumentaire biecht Christine deze twijfels aan hen op. Deze film kwam tot stand in samenwerking met EO.

“Aangrijpende egodocumentaire” – de Filmkrant


De volledige crewlijst en Q&A’s met de makers vind je op www.filmacademiefestival.nl

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Filmacademie Festival

    Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival

    Bekijk programma