Farewell Paradise

Een voor velen herkenbare documentaire over gescheiden ouders en hun kinderen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Inclusief Q&A met regisseur Sonja Wyss

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Documentaire over vier zussen die door de scheiding van hun ouders de vrije Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland. Het gaat zo plotseling dat de zusjes bij gebrek aan een huis en geld, verdeeld worden over pleeggezinnen.

Wat is daar gebeurd? Hoe zal elk van de zussen dit trauma verwerken? Krijgen ze zelf gezinnen en met wat voor partners? En hoe redt hun moeder zich? Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld.

Inclusief Q&A met regisseur Sonja Wyss
Regisseur Sonja Wyss in gesprek met Joyce Roodnat, Cultureel Commentator van NRC Handelsblad over Farewell Paradise en het bijzondere maakproces van de film. Over de worsteling van haar alleenstaande moeder, opgroeien in de jaren 70, de eenzaamheid die zij ervoer als jongste in het gezin, haar puberende zussen en de confrontatie met haar vader. Opgenomen na afloop van de voorpremière in Eye Amsterdam op zondag 25 oktober.

“Met Farewell Paradise levert filmmaker en kunstenaar Sonja Wyss een sterk pleidooi voor openheid.” ★★★★ Volkskrant

“Docu over familiegeheimen is als filmische psychotherapie […] We zitten allemaal even bij haar in die grijze spreekkamer.” ★★★★ NRC

“Een belangrijke, voor velen herkenbare documentaire over gescheiden ouders en hun kinderen” – de Filmkrant


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.