Exclusieve voorpremière: Sweat

Indrukwekkend portret over de eenzame wereld van een sociale media influencer

Deze film is niet meer beschikbaar

Inclusief nagesprek met sportinfluencer Lisa Enderink over eenzaamheid in de wereld van sociale media.

Wanneer fitnesscoach en influencer Sylwia Zajac geconfronteerd wordt met een stalker, neemt haar schijnbaar perfecte leven een onverwachte wending. Een indringend portret van een sociale media influencer.

Exclusieve online voorpremière 20 & 21 maart
Helaas laat de opening van de filmtheaters nog even op zich wachten. En dat terwijl er zo veel moois op de plank ligt. Daarom lichten we de komende tijd alvast een tipje van de sluier op, van al het moois dat straks te bewonderen is op het witte doek. Om je op te verheugen!

Over Sweat
Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media. Sylwia houdt van alle aandacht, maar ondanks de bewondering van haar fans is ze vooral op zoek naar intimiteit.

Wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Haar persoonlijke boodschap strookt niet met haar positieve imago en wordt niet in dank afgenomen door haar sponsoren. Terwijl in de media wordt gediscussieerd over Sylwia’s welzijn, trekt ze door alle aandacht een stalker aan. Als ze hem ‘s nachts voor haar woning treft, vraagt ze een vriend het probleem voor haar op te lossen. De gevolgen zijn ingrijpend.

Sweat is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media overheersen. Het drama van de Zweedse regisseur Magnus von Horn (The Here After) werd in 2020 geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op IFFR.

Nagesprek
Het leven van een influencer lijkt vanaf ons beeldscherm zo perfect te zijn. Maar hoe eenzaam is het bestaan van een online persoonlijkheid eigenlijk? Onder leiding van moderator Robbert Rademakers praat Picl-theater LUX Nijmegen met sportinfluencer Lisa Enderink (@leefzmetlisa) over eenzaamheid in de wereld van social media. Wat als je duizenden volgers hebt en je leven het perfecte plaatje online is, maar dit steeds minder overeen komt met hoe je je voelt?

Robbert Rademakers is promovendus en won onlangs een prijs voor de manier waarop hij lesgeeft en contact houdt met studenten tijdens de coronacrisis. Lisa Enderink heeft haar eigen onderneming, LEEFZ met Lisa, waarmee ze (online) coaching in voeding en training geeft voor meiden en jonge vrouwen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.