Dirty God

Moedige film over moederschap en zelfacceptatie.

Deze film is niet meer beschikbaar

Winnaar Gouden Kalf Beste Film, Gouden Kalf Regie en Gouden Kalf Beste Muziek.

De jonge alleenstaande moeder Jade moet haar leven weer oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden.
Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich). Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Dirty God was de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is bovendien als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Sundance Film Festival.

‘Intiem portret van een strijdbare jonge vrouw’ ★★★★ VPRO Cinema

‘Wordt niet politiek of topzwaar … actrice Vicky Knight is puur, rauw, fenomenaal’ ★★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.