Der Fall Collini

Duits rechtbankdrama over een jonge advocaat die stuit op een brute moordzaak

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn.

Maar waarom vermoordde zijn cliënt, de zeventigjarige Fabrizio Collini, deze vooraanstaande industrieel? Terwijl Collini blijft zwijgen over zijn motieven raakt Caspar steeds dieper betrokken in de zaak en wordt hij niet alleen met zijn eigen verleden geconfronteerd, maar stuit hij ook op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis, eentje die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

Der Fall Collini is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Duitse schrijver en strafrechtadvocaat Ferdinand von Schirach uit 2011.

“Een chique krimi met historisch gewicht” ★★★★ Trouw

“Met een knap evenwicht tussen rechtbankscènes en geschiedenis­flashbacks weet deze bestseller­verfilming tot het eind te boeien.” – de Volkskrant 

“Een solide rechtbankfilm” – Parool


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.