Dead & Beautiful

In deze stijlvolle thriller verandert een groep verveelde rijkeluiskinderen in vampiers

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Als goden zijn ze. Voor Lulu en haar vrienden ligt de wereld aan hun voeten. Jong, beeldschoon en extreem rijk als ze zijn, kunnen ze alles krijgen en alles doen. Het leven is één groot feest, maar toch knaagt het ergens.
 “Visueel om de vingers bij af te likken”

★★★ de Volkskrant

 


 

Op zoek naar spanning en uitdaging vormen de vijf vrienden de ‘Circle’. Beurtelings moeten ze voor elkaar de meest bizarre ervaringen verzinnen. Wanneer Anastacia, Lulu’s beste vriendin, hen meeneemt naar de jungle voor een sjamanistisch ritueel gaat het mis. Ze worden wakker met lange puntige hoektanden. In totale paniek vluchten ze terug naar de stad.

Maar het duurt niet lang voordat ze deze metamorfose als een kans gaan zien. Nu lijken ze ook letterlijk onaantastbaar. De zon vermijdend, verliezen ze zichzelf in het nachtleven. Alle grenzen vervagen: die van leven en dood, maar ook die van de onderlinge verliefdheid en vertrouwen. Niets is meer wat het lijkt.

Dead & Beautiful is de langverwachte nieuwe film van de Nederlandse regisseur David Verbeek. Driemaal werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Regie. Dead & Beautiful werd in Taiwan opgenomen met een internationale cast en de Nederlandse acteur Gijs Blom (De Slag om de Schelde).
 


 

“Met mooi gekozen locaties in neonlicht weet de maker een duistere, benauwende sfeer op te bouwen” ★★★ Trouw

“Verbeek toont zich weer een uitstekende filmer van nachtelijke, stedelijke omgevingen vol spiegelende oppervlaktes, neon en lege straten.” ★★★ NRC

“IJzersterke centrale metafoor” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.