Dag van de Korte Film: NL programma

De beste korte films van eigen bodem gebundeld in een programma

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we de Dag van de Korte Film. Vijf korte films van eigen bodem zijn gebundeld in een speciaal samengesteld filmprogramma.

A Remark You Made
Hanna van Niekerk, NL 2021, fictie, 24’
Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt. Het jonge paar slaat een pijnlijk traject in, dat hun relatie zwaar op de proef stelt. Joshua vraagt zijn moeder om advies.

Pilar
Janis Joy Epping, Diana van Houten, Yngwy Boley, NL 2020, animatie, 10’
In een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen, vindt een vrouw eindelijk haar innerlijke dier en probeert ze te ontsnappen. Beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival. Winnaar Best Traditional Animation Film op Florida Animation Festival.

Watamula
Kevin Osepa, NL 2020, fictie, 25’
Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze korte film tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

Pantser
Jan Verdijk, NL 2021, fictie, 21’
Wie kun je tijdens een wereld­wijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen. Winnaar Gouden Kalf Beste Korte Film op het Nederlands Film Festival 2021.

Wall#4
Lucas Camps, NL 2021, fictie, 8’
Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending. Winnaar Best Short Film Award op Oldenburg International Film Festival

De Dag van de Korte Film is inmiddels een begrip in een groot aantal Europese landen en wordt in Nederland georganiseerd door EYE, Go Short en Nederlands Film Festival.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.