Cowboys

Deze moderne western verpakt in een teder drama breekt met alle stereotypen en clichés

Deze film is niet meer beschikbaar

Het ruige berglandschap van de Amerikaanse staat Montana. Een agent op de hielen van de hoofdpersonages. Het lijken de ultieme ingrediënten voor een typische westernfilm, maar Anna Kerrigan moderniseert die clichés in dit tedere drama over de vlucht van een vader met een transgenderkind.

 “Verrassende neo-western”

★★★★ Trouw

 


 

Deze tweede lange speelfilm van Kerrigan vertelt over de trektocht van een vader en kind door het woeste Montana. De twee zijn op de vlucht en hopen de Canadese grens te halen door zo min mogelijk op te vallen. Een buitenbeentje binnen de lokale politie, Faith, zit achter hen aan. Als Faith dieper in de zaak duikt, ontdekt ze dat deze vermeende ontvoering anders in elkaar steekt dan ze denkt. De vader blijkt het transgenderkind te hebben gekidnapt om het te beschermen tegen de intolerante moeder. Maar vader Troy heeft zelf psychische problemen en mist zijn de broodnodige medicatie.

Cowboys won de prijs voor Beste scenario én Beste acteur (Steve Zahn) op het filmfestival van Tribeca (2020).
 


 

“De spelers zijn geweldig” ★★★ de Volkskrant

“Mooie rol van Steve Zahn” ★★★ VPRO Cinema

“Een film die […] nu eens niet een onaantastbaar manbeeld schept, maar eentje waarin plaats is voor tederheid en fragiliteit.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.