Claire’s Camera

Isabelle Huppert is Claire en mijmert over leven, liefde en de kracht van cinema

Deze film is niet meer beschikbaar

Isabelle Huppert is Claire, een Parisienne die in Cannes een gekrenkte en mysterieuze regisseur ontmoet en met hem mijmert over leven, liefde en de kracht van cinema.

“Als ik een foto van je neem, dan word je een ander mens.” Claire, gespeeld door Isabelle Huppert, zegt het met een zeker aplomb en met een polaroidcamera in de aanslag is dat precies wat ze doet: ingrijpen in de werkelijkheid door deze te fotograferen.

Wie anders dan de onvergelijkbare Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo kan dit bedenken? Isabelle Huppert vertolkt de rol van Claire met luchthartige ironie. De Parisienne is in Cannes beland tijdens het filmfestival en ontmoet daar een gekrenkte en mysterieuze Zuid-Koreaanse regisseur (Min-hee Kim uit o.a. The Handmaiden). De ontmoeting leidt tot tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema.

De favoriete thema’s van regisseur Hong Sang-soo (1960, Seoul) zijn seksuele frustraties, sociale onkunde en het egoïsme van de Koreaanse man. Hong bezit een zeer eigen filmtaal en is een van de meest gevestigde filmauteurs binnen de Koreaanse cinema. Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Franse nouvelle-vagueregisseur Éric Rohmer een inspiratiebron is: de titel ‘Claire’s Camera’ verwijst naar Rohmers ‘Le Genou de Claire’.

‘Claire’s Camera met grappige en koele Isabelle Huppert verrast en sprankelt’ ★★★★ De Volkskrant

‘Een heerlijk vluchtige film, een geïmproviseerde sonate die meer om het lijf heeft dan op het eerste gezicht lijkt’
★★★★ Algemeen Dagblad

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.