Charlie en Hannah gaan uit

Kijk de film

Prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen.

Tijdens een drankovergoten vrijdagnacht nemen twintigers Charlie en Hannah een magisch snoepje en daardoor veranderd alles en iedereen om hen heen. Al slenterend door Antwerpen en pratend over omgaan met exen en relaties, belanden ze in de meest bizarre situaties. Het ene moment zitten ze nog in een kroeg, het volgende moment lopen ze over een sneeuwvlakte, in een kosmisch zwart gat of volgen ze een vliegende ananas.

De Belgische regisseur Bert Scholiers speelt in zijn fantasierijke speelfilmdebuut als een trippende Woody Allen of Noah Baumbach. Deze film met inventieve beeldgrapjes, beeld in kleur en zwart-wit, wisselende beeldformaten en verwijzingen naar de stille cinema, maar ook klassieke Italiaanse horror maakt deze film erg afwisselend.

Wil je Charlie en Hannah gaan uit  liever in het filmtheater zien? Kijk hier of hij bij jou in de buurt draait:

Amsterdam – FC Hyena
Amsterdam – Ketelhuis
Amsterdam – Kriterion 
Den Haag – Filmhuis Den Haag
Haarlem – Filmschuur
Leiden – Kijkhuis Leiden
Maastricht – Lumière Cinema
Nijmegen – LUX
Rotterdam – KINO
Rotterdam – LantarenVenster
Utrecht  Louis Hartlooper Complex
Utrecht – Filmtheater ‘t Hoogt
Wageningen – Movie W

 

“Bert Scholiers gaat zo inventief te werk dat hij met gemak één van de grote nieuwe talenten van de Belgische cinema genoemd kan worden.” – Trouw


“Zit niet alleen vol inventieve vondsten, maar onder de maffe oppervlakte gaat het wel degelijk over serieuze zaken.” – Het Parool

“beloftevol, gek chaotisch debuut, soms verrassend anders dan anders.” – de Volkskrant