Charlie en Hannah gaan uit

Knotsgekke romantische komedie vol bizarre ontmoetingen

Deze film is niet meer beschikbaar

Te zien t/m 13 oktober

Prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen.

Tijdens een drankovergoten vrijdagnacht nemen twintigers Charlie en Hannah een magisch snoepje en daardoor veranderd alles en iedereen om hen heen. Al slenterend door Antwerpen en pratend over omgaan met exen en relaties, belanden ze in de meest bizarre situaties. Het ene moment zitten ze nog in een kroeg, het volgende moment lopen ze over een sneeuwvlakte, in een kosmisch zwart gat of volgen ze een vliegende ananas.

De Belgische regisseur Bert Scholiers speelt in zijn fantasierijke speelfilmdebuut als een trippende Woody Allen of Noah Baumbach. Deze film met inventieve beeldgrapjes, beeld in kleur en zwart-wit, wisselende beeldformaten en verwijzingen naar de stille cinema, maar ook klassieke Italiaanse horror maakt deze film erg afwisselend.

‘Bert Scholiers gaat zo inventief te werk dat hij met gemak één van de grote nieuwe talenten van de Belgische cinema genoemd kan worden.’ ★★★ Trouw

‘beloftevol, gek chaotisch debuut, soms verrassend anders dan anders.’ ★★★ de Volkskrant

‘Zit niet alleen vol inventieve vondsten, maar onder de maffe oppervlakte gaat het wel degelijk over serieuze zaken.’ Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.