Carmen & Lola

Authentiek liefdesverhaal over een verboden liefde tussen twee jonge vrouwen

Deze film is niet meer beschikbaar

Een liefdesverhaal over de verborgen wereld van diepreligieuze, lesbische Roma.

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en voorbestemd om het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken. Nooit heeft ze de normen en waarden van haar diepreligieuze gemeenschap in twijfel getrokken. Totdat ze de eigenzinnige Lola ontmoet, een graffitiartiest die wil studeren, van meisjes houdt en zich verzet tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap.

Carmen & Lola is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Spaanse regisseur Arantxa Echevarría. Zowel Echevarría’s keuze om met niet-professionele acteurs uit de Roma gemeenschap te werken als de flamenco muziek en dans, maakt de film tot een authentieke en exotische liefdesgeschiedenis die nog lang nazindert.

De film ging in première op het Filmfestival van Cannes in 2018 en werd er genomineerd voor een Caméra d’Or en een Queer Palm. Bij de Goya Awards 2019, de belangrijkste Spaanse filmprijzen, viel de film tweemaal in de prijzen.

‘Energiek, documentaire-achtig drama’ ★★★ NRC

‘Energieke coming-of-age-vertelling gevangen in levendige kleuren’ ★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Roze Zomer

    De meest ontroerende, aangrijpende, mooiste en allernieuwste LHBTI-films

    Bekijk programma