Calamity

Winnaar van de juryprijs voor beste kinderfilm van Cinekid 2020

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

Deze prachtige animatie vertelt het verhaal van hoe de 12-jarige Martha Jane uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen.

De jonge Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen.

Calamity is een aantrekkelijk eigenzinnige film over de Amerikaanse avonturier Calamity Jane.” ★★★★ Volkskrant

“Het zijn vooral de plaatjes, de weidse, schemerige landschappen, die betoveren.” ★★★★ VPRO Cinema

“Deze Franse, handgetekende 2D-animatie is vooral zo fijn omdat het scenario nergens door de knieën gaat voor de jonge kijker.” de Filmkrant


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.