Brownian Movement

arts, gouden kalf winnaar, Nederlands Film Festival

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 5 juni 2018

Charlotte werkt als arts in een academisch ziekenhuis. Ze huurt in het geheim een appartement om daar opmerkelijke experimenten uit te voeren: ze troont – veelal lelijke – mannen mee naar het appartement om seks met ze te hebben.

Aan de oppervlakte lijkt het leven van de Duitse Charlotte het ideaal plaatje: een knappe vent, een zoontje en een artsenbaan in Brussel. Desondanks huurt ze in het geniep een hotelkamer waar ze seks heeft met een aantal van haar mannelijke proefpersonen. Met uiterlijkheden of een allesverzengende passie hebben haar buitenechtelijke escapades niets van doen; de hotelkamer lijkt bijna de setting voor klinische experimenten.

Haar onbewogen uiterlijk verraadt nagenoeg niets van Charlottes drijfveren; in dit minimalistische drieluik dat uiteindelijk in India wordt afgesloten blijken haar beweegredenen niet alleen een mysterie voor haar man, maar ook voor haarzelf én de kijker.

Nanouk Leopold maakte al eerder de film Wolfsbergen, die in première ging in de Forum-sectie van de Berlinale en twee Gouden Kalveren won. Brownian Movement beleefde zijn wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival en werd geselecteerd voor het Forumprogramma van de Berlinale in 2011. De film werd genomineerd voor zes Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival 2011 en won voor Beste Regie en Beste Scenario.
Haar film Cobain draait momenteel in de filmtheaters en is op Picl te zien.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's