Body Electric

alledaags brazilië, dragqueens, kledingontwerper, LGBTQ

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 1 mei 2018

Een sympathieke jongeman navigeert tussen werk, leven en seksualiteit in dit innemende portret van Braziliaanse homoseksuelen.

Elias is aandacht gewend. In het bed van een van zijn vele seksuele partners schept hij op hoe hij in een winkelcentrum wordt toegelonkt door een politieagent. “Ken je dat gevoel?”, vraagt hij. Body Electric laat zien hoe Elias door zulke sociale en seksuele situaties navigeert in een land waar homoseksualiteit nog niet volledig geaccepteerd is. Zijn werkgever – de eigenaar van een kledingfabriek – spreekt zijn zorgen uit als hij ziet dat Elias op “ongewone manier” met zijn collega’s omgaat. Er is volgens hem een verschil tussen een sociaal en professioneel leven. Dat ziet Elias anders, zeker als de knappe Fernando wordt aangenomen bij het bedrijf.

Body Electric duikt in Elias’ levensstijl die soms extravagant is – een geweldige scène speelt zich af in een club voor dragqueens – en soms banaal. We zien hem werken, hangen, eten, drinken, dansen en vrijen. Kortom: we zien hem leven. Zo geeft Marcelo Caetano een ongedwongen portret van homoseksuele jongeren in São Paulo beter te leren kennen…

‘Dit meanderende debuut is onderhoudend en Macêdo en zijn collega’s zijn innemend’ ★★★ NRC

‘Hartverwarmend en vol charme’ Variety

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.