Bloody Marie

Avontuurlijk en ontroerend portret van een striptekenares op de Amsterdamse wallen

Deze film is niet meer beschikbaar

Genomineerd voor de NFF Gouden Kalveren 2019 in de categorie: Beste Sound Design, Beste Camera, Beste Production Design

De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. 

Wonend tussen de uitbuiters en de uitbaters drinkt Marie op de Amsterdamse Wallen een gat in de dagen. Een kip tokt, een tekenaar tekent en ik drink, zegt ze zelf. Tekenen doet ze ook, maar door de drank en god-weet-wat komt er al een hele tijd niks goeds meer uit haar vingers. De dood van haar moeder, die ze in hallucinaties af en toe nog ziet, haar destructieve natuur, het speelt allemaal mee. Nadat ze een paar duizend euro steelt bij een van haar buren, escaleert de boel.

Guido van Driels tweede lange film na De wederopstanding van een klootzak bewijst zijn voorliefde voor de rauwe marge van het bestaan en zijn voortdurende fascinatie voor mensen die in volle vaart op de afgrond afstormen, maar nog net een draai aan het stuur weten te geven. Marie weet ook het noodlot af te wenden, maar de vraag is voor hoe lang.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlands Film Festival

    Gouden Kalf gemist? De winnaars en nominaties bekijk je nu bij jou thuis.

    Bekijk programma