Bad Luck Banging or Loony Porn

Messcherpe tragikomedie over een lerares die in de problemen komt door een sekstape

Binnenkort op Picl

Emi’s reputatie en loopbaan als lerares komen hevig onder druk te staan als er online een sekstape van haar opduikt. De ouders van haar leerlingen zijn woedend en eisen haar vertrek. Maar ondanks de druk die op haar wordt uitgeoefend, weigert Emi zich daarbij neer te leggen.

In tijden van gesteggel over mondkapjes en complottheorieën over vaccinaties, lekt het amateurseksfilmpje dat middelbareschooldocent Emi (Katia Pascariu) met haar man maakt. Dat komt haar duur te staan als het filmpje in zijn geheel online opduikt. Ze wordt op het matje geroepen op de eliteschool waar ze lesgeeft en moet zich op een ouderavond verantwoorden tegenover een nogal hypocriete groep opvliegende ouders.

Regisseur Radu Jude vertelt Emi’s verhaal in drie delen, die totaal anders in toon en vorm zijn maar naadloos aansluiten. Met deze gewaagde vertelvorm sleepte Jude voor Bad Luck Banging or Loony Porn De Gouden Beer in de wacht voor Beste Film op het filmfestival van Berlijn, waar de film in maart 2021 in première ging.

“Jude laat zijn sociaalrealistische drama genadeloos botsen op een satirische geschiedenisles en een farçe. Het resultaat is springerig, intellectueel, hoogdravend, sardonisch.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.