Angels on Diamond Street

Drie bijzonder sterke vrouwen bestieren de gaarkeuken in Noord-Philadelphia

Deze film is niet meer beschikbaar

* Let op: deze film is alleen te zien tijdens de festivalperiode van 20 tot en met 28 maart * voor deze film geldt een maximum aantal views *

Barbara, Mamie en pastoor Renee zijn de drie bijzonder sterke vrouwen die The Advocate Cafe bestieren, de gaarkeuken in de Church of the Advocate in Noord-Philadelphia. Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez aanklopt voor hulp, aarzelen de vrouwen geen seconde: ‘Carmela’s verhaal is ons verhaal.’

Petr Lom (On a Tightrope, Back to the Square) en Corinne van Egeraat volgen twee jaar lang de medewerkers, vrijwilligers en gasten van The Advocate Cafe. Deze gaarkeuken in Noord-Philadelphia werd 34 jaar geleden opgericht als voedselprogramma van de Black Panther-partij. Ook vandaag de dag omschrijft de kerk zich nog als ‘activistische gemeente’.

Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez en haar vier kinderen hulp zoeken bij de kerk, riskeert pastoor Renee McKenzie een gevangenisstraf als ze ze in de kelder van haar kerk onderdak biedt. Toch twijfelt ze geen moment over wat het juiste is om te doen. ‘Wat is het belangrijkste?’ vraagt ze. ‘Het belangrijkste is zorg en bescherming bieden.’ Een film over aandacht, mededogen en ‘de kracht van het teruggeven’.

Lees hier het interview van het Movies that Matter Festival met regisseurs Corinne van Egeraat en Petr Lom.

Angels on Diamond Street is onderdeel van het Movies that Matter Festival 2020. Benieuwd naar de rest van het online programma? Klik hier.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's