A River Below

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar tot 31 december 2017

Een gepassioneerde ode aan de roze dolfijn en onthullende film over de prijs die betaald moet worden om het dier te behoeden voor uitsterven.

Vanuit de lucht stort de camera zich in de Amazonerivier. Daar zwemt de boto, een wonderlijke, roze dolfijn die met uitsterven bedreigd wordt. Filmmaker Mark Grieco onderzoekt in deze spannende natuurdocumentaire waarom het majestueuze zoogdier gevangen en gebruikt wordt als aas in de illegale Braziliaanse visserij. Zijn film brengt hem in het hart van het Amazonegebied en in het holst van de nacht, waar een kleine groep mensen zoekt naar een ethische oplossing om de botovangst te stoppen.

Zo waarschuwt bioloog Fernando Trujillo al jaren voor de giftige vis die met behulp van botovlees uit de Amazone wordt gevist. Zijn rapporten worden echter nooit gelezen door de overheid. Megalomane superster Richard Rasmussen, presentator van een populair natuurprogramma op National Geographic, krijgt juist overal een luisterend oor, maar deze Braziliaanse televisiepersoonlijkheid gaat over alle grenzen om de boto te redden