20th Century Women

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar tot 20 januari 2018

Drie generaties vrouwen slaan de handen ineen om tienerjongen Jamie op te voeden. In het bijzonder persoonlijke 20th Century Women leren we op deze manier net zo veel over Jamie als over die vrouwen.

Leven in Zuid Californië is aan het veranderen. Het is 1979. Seksuele vrijheid speelt op, radicaal feminisme begeeft zich naar de mainstream en punkmuziek begint het geluid van Amerika over te nemen. Dit zijn de veranderingen die Dorothea Fields (een prachtige rol van Annette Bening) te gade slaat als ze naar haar tienerzoon Jamie kijkt. Daarom schakelt ze zijn beste vriendin Julie (Elle Fanning) en haar coole huurder Abigail (Greta Gerwig) in om hem te helpen met zijn opvoeding.

Regisseur en scenarist Mike Mills putte uit zijn eigen leven om een oprecht verhaal te maken over al deze personages. We leren over hun achtergrond, ambities, twijfels en zelfs over hun toekomst in het bijzonder persoonlijke 20th Century Women. In de vorm van Annette Bening’s personage maakt Wills ook een eerbetoon aan zijn moeder: een hartelijke, excentrieke en alleenstaande vrouw die zichzelf en haar zoon klaarstoomt voor een wereld die altijd in verandering is.