17 Blocks

Twee decennia uit het leven van de familie Sanford-Durant

Deze film is niet meer beschikbaar

Twee decennia uit het leven van de familie Sanford-Durant, deels gefilmd in homevideo. Nadat filmmaker Davy Rothbart de 9-jarige Emmanuel ontmoette op een basketbalveld in Washington D.C., gaf hij hem een camera om zijn leven te filmen. Het resultaat is grappig, ontroerend, grimmig en hoopvol.

Zeventien straten: dat is de afstand tussen het Capitool en de gewelddadige buurt in Washington D.C. waar de familie Sanford-Durant woont. In 1999 ontmoette filmmaker Davy Rothbart de jonge Emmanuel en zijn broer Smurf op een openbaar basketbalveldje. Rothbart begon hun dagelijkse leven te filmen, en hij gaf Emmanuel een camera om hetzelfde te doen.

‘Mijn naam is Emmanuel,’ zegt de jongen in de camera nadat hij net heeft uitgevogeld hoe het ding werkt. ‘En ik ben een superster.’ Zijn vader werd vermoord toen Emmanuel jong was. Zijn moeder Cheryl en haar vriend Joe worstelen met drugsmisbruik, en ook broer Smurf raakt steeds meer verzeild ‘in het leventje’. Emmanuel en Rothbart filmen scènes van geluk en liefde, maar ook van huiselijke problemen, ruzies en (straat)geweld. Soms pijnlijk om naar te kijken maar altijd eerlijk, puur en gefilmd zonder oordeel. Maar dan wordt de familie getroffen door tragedie, en slaat de film een heel nieuwe weg in.

17 Blocks is onderdeel van het Movies that Matter Festival 2020. Benieuwd naar de rest van het online programma? Klik hier.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's